Saturday, September 22, 2012

Hello there

So long....havent update my blog... :)

Presenting Amirah n her cute lil bro Amarul...

Both my cutest child..love them ;)




Friday, March 19, 2010

Times FlY



Sungguh cepat masa berlalu.My cute little baby Amira sekarang ni dah 8 months +...Rindu sungguh time Amirah kecik2 dulu...hehehe...(kena bagi Amirah adik gayanya ni... :p) ..Now,she is so active...merangkak laju...if put her inside the walker...lagi la cepat...zoom sana..sini...One more thing,mulut boleh tahan riuh gak...dengan bahasa dia...hahaha..so cute!Mama always love u !!!







Wednesday, September 16, 2009

Sad Ending

13th of September..the date that I will never forget. The day where I realized something. The day where made my eyes open Didnt expect its going to be happen. Console my heart...whatever hapens..happens...Always remember I've my family who loves me..Ya Allah tabahkan hatiku....
Ape dosa aku hingga diduga sebegini rupa...Oh My!I should not regret!Life must goes on.

Hidup ini,
Memang penuh dgn ujian,
jika tiada ujian dan cabaran,
Bukanlah dinamakan
Sebagai kehidupan.
Setiap detik dan saat
Kita pasti diuji,
Hanya dgn ketabahan shj
Dapat mengatasi segalanya…

Ujian yang datang kpd kita,
Pastinya akan
Mematangkan lagi diri kita,
Dlm menghadapi
Onak dan duri di dunia.
Cubalah bersabar,
Dan selesaikan dgn cara yang baik,
Jika tak dapat juga,
Minta lah pertolongan,
Dari mereka yg memahami diri kita…

Kehidupan ini akan lebih indah,
Jika disulami dgn ketenangan yg abadi.
Namun kita sbg umatnya,
Tidak akan terlepas
Daripada perhatian darinya.
Kerana jika ada ujian,
Itu menandakan kita mendapat
Perhatian daripada Allah…

Usahlah ditangis,
Kerana hati yang berani,
Tak akan mengeluarkan
Walau setitis air mata.,,
Kerana apa yang berlaku,
Pasti ada hikmah yang tersembunyi disebaliknya…

Sabarlah hati…….

Sunday, May 31, 2009

Cerita semalam & hari ini

Lamanya tak mengupdatekan blog aku ni!!Sibuk??(Takla sibuk mana pun...cume perasaan malas nak menaip je)..Takpelah...hari ni aku nak kongsi cerita semalam n hari ni...cewah!


Kisah di hari Sabtu

Pagi - Rutin biasa, pagi2 mesti hubby menebas rumput...tapi bukan dgn sabit ke apa...sebenarnya dgn kayu golf..heh!Itula hobi dia...Kadang2 kalau rajin aku ikut gak hantar dia ke kelab golf KRTU..bukan apa nak breakfast nasi lemak kt sana tu je...Aku suka dgn rasa keenakan sambal tumis dia..Tetapi hari ni, aku malas nak ikut dia. Sambung tido n lepas bangun,
kena basuh,sidai baju...n mengemas...Ingat nak pergi pasar n masak utk lunch nanti..Tapi akhirnya plan tak menjadi...Mengah lak nanti...yela nak berjalan memilih ikan,sayur bagai...

Petang - Hubby balik dlm pukul 1. Ingatkan dia dah beli lunch sekali..Tapi takda pun...Dia dah kenyang katanya...Aku meskipun takla lapar sangat...tapi rasa nak makan punya...Kitorang lepak2 tengok astro, ntah rancangan apa ntah..last2 hubby on channel golf...Aku ni yg dulu tatau apa2 pasal golf pun..dah bleh hapal serba sikit nama player n branded kayu golf tuh...Ni sume penangan dia la. Oh ye one more thing, dia awal2 lg dah bercita2 nak mengajar anak kami main golf pulak...Wait n see jela..Bila budak kecik ni keluar,camna papa dia layan main golf...hehe...

Oh...aku nye boring dok ngadap tv..last2 aku bangkit n bgtau hubby yg aku nak outing. Tgk gaya dia macam malas je...Paham sangat dah!Aku tak kira, coz dlm kepala aku dah terbayang spageti secret recipe.Tak kisahla kelaur sorang pun, aku memang dah biasa. Kesian lak kat hubby. Nampak gaya letih + mengantuk. Biarlah dia berehat. Anyway, lepas mandi, solat,bersiap2 sume, aku pun start enjin kereta n zoom ke lokasi pertama aku Maybank-withdraw duit sket coz plan nak shopping brg baby. Lokasi kedua aku adalah secret recipe dan dgn jayanya aku menghabiskan spageti bolognese n flotty lemon tea.Utk hubby aku tapaukan juga spageti utk dia.

Lokasi ketiga aku -Twins Baby

Amacam?Cute tak building dia?Bentuk castle gitu.Masuk dalam je...oh my!!Heaven!Yelah, barangan babykan cute2 belaka..Bukan sekadar brg baby je, ada gak baju2 n accessories utk girls n boys up to 4 years.Dahla comel2 n colourful belaka.Bikin rambang mata jadinya...So, utk hari ni,tak banyak aku shopping,cuma meno'pup' barang2 yg takda dlm list...Tu pon habis gak dalam 200++ n plus entittle to membership card.Dalam hati aku dah plan, one day nak bawak hubby shopping sini.

Dan utk Kisah Hari Ni,

Takda apa menarik pun. Hubby macam biasalah-Golf!Tapi kali ni jauh sikit..Sanggup main sampai ke Subang. Bertolak pukul 4 pagi. Memang gila kan??Semua sekali 4 orang bertolak ke Subang. Tak kuasa dah nak halang dia. Kalau bab golf, surrender je lah. Around 8 a.m, hubby call bgtau dia tgh breakfast kt kelab Golf Subang. Dan aku pulak?Nak tau aktiviti aku?Pagi beli breakfast dr kedai dlm taman,then makan2,sidai baju yg aku basuh malam tadi, n vacuum sofa n karpet kat ruang tamu nih. Thats it!Lepas tu, lepak tgk tv n now sibuk dgn lappy. Budak comel dlm perut ni pun sama teman mama dia berblog. Geli perut aku dibuatnya..berkali2 aku ubah position duduk..hihi..Dan akhirnya terpudatelah blog aku yg terbengkalai sejak tempoh 6 months!!!(Gila lama...patutlah adik dok komen habuk2 beterbangan..cheh!).

Aku dah taktau nak cerita apa. Banyak sangat cerita sebenarnya.Tapi tatau nak taip yg mana satu. Lain hari lah aku menulis (tataula bila..mungin lepas another 6 months?? =)

Sunday, November 16, 2008

Amazing man, You



To : My Hubby =)

I never thought I'd be where I stand
It was only in dreams where I could hold your hand
I never thought that you'd be my man
I never thought I could, or would, or can

It's the things you do that make me wonder how
How we made it through
How it could be you
To love me...

And as I lie here, sitting in my bed
Listening to you breathe close to my head
I smile, I sing, I thank God you're with me
And pray that it'll last for eternity

You make me feel loved, in so many ways
You make me smile each and every day
You care for me, you listen, you're always here for me
And in return everything you are to me, I wanna be

Thank you for the good times
And even for the bad
Thank you for understanding
Everything I am

I know it's hard sometimes
But you always get me through
It's amazing what love can really do

Sunday Life

ZZZ...memang boring tau hari ni...Ingatkan ptg ni nak gi tengok Madagascar 2.dah terbayang2 lagu I like to move it..move it..hehe..tapi akhirnya tak kesampaian.Online booking dah fully booked.Ajak abg keluar ke Megamall,dia malas katanya.Alasan dia,nanti sampai sana pun takde tiket...eeeiii geram betullah!!

Ok jom layan..youtube I like to move it..Madagascar nih..so cute betullah!

Saturday, November 15, 2008

Sunday Nite

Akhirnya petang tadi berjaya jugak mengemas dapur n lipat kain..baru sebentar td lak telah datang kerajinan aku untuk menukar cadar baru..hehe...sweet!

Abang sampai rumah dlm pukul 6 ptg..sepat sampaikan gosip pd abang..Oh ya..Sekrang ni dia addicted betul dgn online game baru dia tu..eeeii...bosan gila...ntah camne dia leh terlekat dgn game tu...dah la x best..aku pun tak tergerak ati nak mencuba main...if not lain2 game ada gak terpengaruh sikit2..Tapi yg ni..langsung tak menarik minat..

Sambil layan laptop ni,skrg tgh tuning on tv3..kisah perkahwinan kontrak tanpa cinta btw umie aida n fahrin..wah...so sweet tu..mcm romantis je fahrin..heh..Tapi terfikir gak..yelah zmn skrg kan..terlampau moden..and aku yakin dis story must be exist kat luar sana tuh...

kla...cancincau...


Quotes Myspace Comments
MyNiceSpace.com